No comments yet

Objavljen program Novosadskih muzičkih svečanosti

Neke od ključnih odrednica Nomusa 2020. su „inovativnost“, „aktuelnost“, „bezvremenost“, „univerzalnost“, „intrigantnost“ i „svesnost“.

Ovogodišnji Nomus će ugostiti zavidan broj muzičara okupljenih u: velike vokalno-instrumentalne (Hor i Simfonijski orkestar RTS) i simfonijske sastave (Vojvođanski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu), u manje gudačke orkestre (New Ideas Chamber Orchestra i ženski ansambl Almazian Symphony), kao i u različite kamerne formacije (Gudački kvartet TAJJ i kamerni ansambli festivala Nomus). Odbranim sastavima pridružiće se ugledni domaći i strani solisti, mahom pripadnice lepšeg pola. Između ostalih tu su i pijanistkinja Jasminka Stančul, sopranistkinja Svetlana Aksenova, mlade zvezde u usponu – čelistkinja  Irena Josifoska, violinistkinja Dijana Adamjan i pijanistkinja Sanja Lukovac. Jedini resital na ovogodišnjem programu prirediće perkusionistkinja Aleksandra Šuklar.
Na Festivalu Nomus 2020. će biti premijerno izvedena i kompozicija „Pesme Morskog ranča“, naše ugledne kompozitorke Aleksandre Vrebalov, kao i delo „Četiri nove sezone“ jermenskog kompozitora Vaše Šarafjana, u čijem izvođenju će pored ženskog orkestra Almazjan Simfoni predvođenog violinistom Hačaturom Almazjanom učestvovati i glumica Sloboda Mićalović, sopranistkinja Svetlana Aksenova, balerina Tatjana Tatić i svetska zvezda Ukrajinka Ksenija Simonova, koja će program „oslikati” svojim čarobnim peščanim animacijama.     
Sve detalje o učesnicima, programima i ulaznicama pogledajte ovde: http://www.muzickaomladina.org/nomus/ Pratite nas i na našoj FB stranici NOMUS Festival

Comments are closed.