No comments yet

Naš foto izbor s Nomusa 2016.

Zahvaljujući Novosadskim muzičkim svečanostima i ovog aprila od 15. do 22. skretala se pažnja sveta na naš grad, koji je blistao od zvezda i zvezdica, a čiji je sjaj doprineo da se svi mi koji živimo ovde, osetimo posebno i posebnim.
Festival Nomus odvijao se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada. U ovoj 2016. godini obeležava se 50 godina od postojanja MONS-a, a festival Nomus je bio i ostao najfiniji odraz svih transformacija u radu i aktivnostima ovog udruženja: sazrevanja, kao zbira iskustava, ali isto tako i podmlađivanja, u smislu prevazilaženja učaurenosti i zatvorenosti, postepenog osvajanja jedne fleksibilnosti za programske i marketinške inovacije. No, uvek je bilo mesta i za negovanje najboljih ideja iz monsovske arhive, i one su baš zbog slavljeničke godine organizatora zauzele posebno mesto u programskom profilu ovogodišnjeg Nomusa.
U godini kada proslavlja svoj 50 rođendan Muzička omladina Novog Sada je kroz festival Nomus podarila svojoj publici i sredini 8 dana zgusnutog, umetnički kvalitetnog i raznovrsnog muziciranja i znatno osvežila i obogatila umetničku scenu u našem gradu.
Uživajte u našem izboru fotografija s ovogodišnjeg Nomusa, koje potpisuje fotograf Srđan Doroški.

Comments are closed.