Projekat „Oxygen“ Žan Mišela Žara u izvođenju ansambla Sudar Percussion

Nomus 2018: Dan posle/Novi izazovi
Nedelja, 29. april, Srpsko narodno pozorište (Scena „Jovan Đorđević“), 20h

Muzika ansambla Sudar Percussion može se opisati kao mešavina elemenata elektronske, world i akustučne muzike, odnosno sinteza džeza, klasike, popularnog i tradicionalnog, što ovom sastavu daje svojevrsnu posebnost s finom dozom otkačenosti i neobičnosti u zvukovnosti i osigurava jedinstveno mesto na svetskoj sceni. Ovaj proslavljeni hrvatski sastav prošle godine je osvojio dva prestižna međunarodna priznanja Independent Music Awards.
Njihov najnoviji projekat OXYGEN sastoji se od niza kompozicija francuskog velikana Žan Mišela Žara, u posebnim verzijama za udarački ansambl. Oduševljenje kritike i publike u Hrvatskoj nakon premijere ovog dela, nastavilo je da se širi i među onom u drugim evropskim gradovima.
Popularnost ovog dela počiva i na danas vrlo aktuelnoj temi koja je bila glavna kompozitorova inspiracija u kreiranju ovog dela – svaka od izabranih kompozicija opisuje čovekovo nemaran odnos prema prirodi i planeti i dočarava moguće fatalne ishode ukoliko se nešto ne promeni.
Prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 520-091). On line rezervacije i kupovina ulaznica ovde
Cene karata: 1.200 dinara parter i 1.000 dinara balkoni

Organizator: Muzička omladina Novog Sada
Generalni pokrovitelj festivala Nomus: Grad Novi Sad

Comments are closed.