Jedan od najtraženijih i najtalentovanijih umetnika sveta Dmitrij Sinkovski

Ruski violinista, dirigent i pevač (kontratenor) sa svojim ansamblom na starim instrumentima La Voce Strumentale nastupiće u utorak, 26. oktobra u novosadskoj Sinagogi, na festivalu Nomus 2021. Na programu su remek-dela barokne muzike.
U svestranom umetničkom izrazu Dmitrija Sinkovskog, savršeno su objedinjeni ruski virtuozitet i italijanska kantabilnost. Violinu je studirao na Moskovskom konzervatorijumu, kod Aleksandra Kirova, a dirigovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kod Tomislava Fačinija. Svoj vokalni talenat kontratenora brusio je kod Majkla Čansa, Jane Ivanilove i Mari Daveli. Danas intenzivno nastupa u Evropi, Rusiji, Kanadi, Aziji, Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Predaje violinu na Moskovskom konzervatorijumu.

Ulaznice za koncert po ceni od 800,00 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel.021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i na dan koncerta od 18h do početka programa u holu Sinagoge. On-line rezervacije i prodaja na: www.muzickaomladina.org

 

Comments are closed.