Barcelona Gipsy Balkan Orchestra 14. maja u Sinagogi

Počela prodaja karata za koncert Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Jedinstven i savremen zvuk ovog ansambla dolazi iz posvećenog i strastvenog proučavanja melodija, sazvučja i karaktera romske, klezmer, balkanske i mediteranske muzike.
U septembru 2016. godine Orkestar „Barcelona Gipsy Balkan“ je objavio svoj treći album Del Ebro al Danubio, osvajajući prvo mesto na prestižnoj top-listi „world“ muzike iz celog sveta – Transglobal World Music Chart.

Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel.021/452-344), radnim danima od 8 do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org

Cene karata:
600,00 dinara – parter sa strane
800,00 dinara – parter sredina i centralana galerija
***
***
Iz interpretacije ovih mladih, muzičara, koja dira pravo u srce, izbija duboko razumevanje da je sva ta muzika skladna mešavina tradicija i različitih kultura, pa da samim tim ona prevazilazi sve geografske granice jer objedinjuje otiske i tragove različitih etničkih grupa: aškenaskih i sefardskih Jevreja, Roma, kao i svih naroda koji su u nekom trenutku bili deo Otomanske imperije. Članovi grupe takođe imaju različite korene i oplemenjuju bend raznovrsnim uticajima.
Orkestar je do sada imao brojne uspešne nastupe u Italiji, Španiji, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Turskoj, Holandiji, Nemačkoj, Norveškoj, Sloveniji i Srbiji.

Comments are closed.