YVETTE HOLZWARTH, violina i vokal & MIROSLAV TADIĆ, gitara

Detalji događaja

  • nedelja | 28.07.2019.
  • 21:00 - 22:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Novosadsko muzičko leto 2019.
„Spavati, možda sanjati“

Ulaznice po ceni od 1000,00 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 h do 14 h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

*Zbog nestabilnog vremena koncert će se održati u SINAGOGI!

„SPAVATI, MOŽDA SANJATI”
Gitarista Miroslav Tadić i Ivet Kornelija Holcvart (Yvette Cornelia Holzwarth), violina i vokal, predstavljaju program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma Spavati, mozda sanjati, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora; Makedonija, Brazil, Dalmacija, Kalifornija i Andaluzija samo su neke od stanica na ovom šarolikom putovanju.
Tadić je već dobro poznat našoj publici kao solista, ali i po saradnjama s Vlatkom Stefanovskim, Radetom Šerbedžijom, braćom Teofilović, Matijom Dedićem, Božom Vrećom i drugim značajnim umetnicima iz regiona. Ovaj put će biti u društvu sjajne američke violinistkinje Ivet Kornelije Holcvart, s kojom sarađuje već nekoliko godina. Ova mlada muzičarka s internacionalnom karijerom vešto kombinuje uticaje klasike, džeza, američkog i balkanskog folklora, a prvi put se predstavila srpskoj publici 2018. godine na Raškim duhovnim svečanostima, u saradnji sa Šerbedžijom i Tadićem.

Dodatne informacije o umetnicima:
https://www.yvetteholzwarth.com/about
http://miroslavtadic.com/biography.html