Vokalna akapela grupa WindSingers iz Mađarske

Detalji događaja

  • петак | 23.10.2015.
  • 20:00 - 21:30
  • Brod "Zeppelin", Kej žrtava racije, Novi Sad
  • 021 452 344

Ako u sebi nosite makar jednu jedinu varnicu akapela groznice, a date šansu ovim muzičarima, „WindSingersi” će napraviti muzički požar i prirediti vam nezaboravni šou!

W I N D S I N G E R S:
Cintia Horváth – sopran
Viktor Magyaróvári „Kayamar“ – bas
Fanni Gazda – sopran
Márton Nagy-György – tenor
Dóra Vers – alt

Program: džez i pop

Koncert u saradnji sa: Balassi Institute, Beograd

Ulaz SLOBODAN!

„WindSingers“ je vokalna akapela grupa iz Mađarske, koja pretežno izvodi hitove džez i pop muzike u sopstvenim aranžmanima, kao i autorske kompozicije Viktora „Kajamara” Mađarovarija , basa u grupi.
Sastav je osnovan 2011. godine i to tako što se u toku polaganja ispita u Srednjoj muzičkoj školi „Bela Bartok“, među članovima „ispitne grupe”, rodila ideja o osnivanju ansambla. Za, tada četvoročlanu, grupu bio je veliki izazov da pronađu basa, koji im je nedostajao i stoga su, kako su sami posle pričali, imali sreće da pukim slučajem upoznaju Viktora. Za vreme jednog nastupa, u kratkoj pauzi tokom izvođenja numere, čuli su u dnu dvorane Viktorov fantastičan glas koji se nadovezao na njihovo pevanje. Od te večeri bili su u punom sastavu i spremni da zajedno osvajaju scene – prvo širom Mađarske, a potom i izvan granica svoje matične zemlje.
Ime grupe – wind singers (u slobodnom prevodu pevači vetra), sugeriše neprekidan tok glasova, kao i energiju, tehniku disanja i snagu koji su neophodni za takav kontinuitet.

„WindSingersi” osvajaju publiku neposrednim kontaktom uz dozu nenametljivog i simpatičnog humora!

U leto 2013. učestvuju na Međunarodnom vokalnom akapela takmičenju u Gracu, gde osvajaju srebrnu medalju u kategoriji pop muzike. Krajem te godine njihov prvobitni sastav se transformiše: dva ženska vokala – Nora Tasi i Veronika Feldi napuštaju grupu, a umesto njih članice grupe postaju Fani Gazda i Sintija Horvat. U novoj postavi nastavljaju da priređuju brojne nastupe na različitim mestima, ostvarujući turneje u Mađarskoj i šire. Godine 2014. ponovo učestvuju na takmičenju u Gracu, gde ovaj put osvajaju dve medalje – srebrnu u kategoriji džeza i bronzanu u žanru pop-muzike. Krajem 2014. dobijaju stipendiju Programa Tamaša Čeha za rezultate koje su do tada postigli.