Vojvođanski simfonijski orkestar

Detalji događaja

  • петак | 09.04.2021.
  • 19:00 - 20:10
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Nakon veoma uspešnog martovskog koncerta, a posvećenog gudačima našeg najuglednijeg orkestra, Vojvođanski simfonijski orkestar pripremio je još jedan zanimljiv program!

13 uglednih umetnika – 12 duvača i jedan kontrabasista, predvođeni klarinetistom Aleksandrom Tasićem, izvešće Mocatovu Serenadu br. 10 u B-duru.

Izvođači:
Sanja Romić i Veronika Antunović Marić – oboe
Aleksandar Tasić, Katarina Marjanov, Saša Milosavljević i Vasa Vučković – klarineti
Nemanja Mihailović i Dušan Petrović – fagoti
Nikola Ćirić, Nenad Vasić, Nikola Kovačević i Milan Stojanović – horne
Ivica Marušević – kontrabas

Ulaznice za koncert  mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, od 9h do 13h, kao i na dan koncerta od 17h do 19h u holu Sinagoge.
Cena ulaznice: 1.000,00 dinara, a studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%.

Broj mesta je ograničen i zato na vreme obezbedite karte!

Aleksandar TASIĆ, klarinet, Srbija
Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nikole Srdića. Trenutno pohađa doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ante Grgina. Univerzitet u Novom Sadu mu je dodelio Izuzetnu nagradu za umetničku delatnost, a 2002. je dobio stipendiju Vlade Republike Austrije. Kao solista je nastupao s Festivalskim orkestrom u Verbijeu u Švajcarskoj, Filharmonijom Novosibirska, Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu, Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, s Beogradskim gudačkim orkestrom „Dušan Skovran”, Novosadskim kamernim orkestrom, Vojvođanskim simfoničarima, Orkestrom „Žebeljan”, gudačkim orkestrom „Camerata Panonnica”, na koncertima u Švajcarskoj, Holandiji, Rusiji i Srbiji. Svirao je na značajnim festivalima u Srbiji i inostranstvu, kao što su Nomus, Bemus, Međunarodna tribina kompozitora, „Les Classiques de Villars”, Festival i akademija u Verbijeu i „Reveries Musicales de Villars” (Švajcarska), „Y4Y” (Bankok, Tajland), Muzički festival u dvorcu Elmau (Nemačka), „KotorArt” (Crna Gora) i Festival u Bregencu (Austrija). Od 2000. Aleksandar Tasić je solo klarinetista Festivalskog orkestra u Verbijeu, s kojim je nastupao u svim značajnim koncertnim salama sveta, pod palicom slavnih dirigenata kao što su Džejms Levajn, Zubin Mehta, Kent Nagano, Volfgang Zavališ, Valerij Gergijev, Klaudio Vandeli i drugi. Snimao je za TV i radio-stanice u zemlji i inostranstvu (RTS, Bi-Bi-Si, ART TV, Holandski radio 4). Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu redovni je profesor kamerne muzike, a od 2016. i profesor klarineta na FILUM-u u Kragujevcu. Od 2007. svira u kamernom duu s gitaristom Zoranom Krajišnikom, s kojim je snimio kompakt-disk Ben Ritmato e Deciso. Aleksandar Tasić je predstavnik čuvenog proizvođača opreme za duvačke instrumente „Vandoren” u Francuskoj.