Vojvođanski simfonijski orkestar

Detalji događaja

  • петак | 12.03.2021.
  • 19:00 - 20:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Solista i umetnički rukovodilac: Gordan NIKOLIĆ, violina
Program: Vivaldi, Pjacola

Prodaja ulaznica za koncert počinje u ponedeljak 1. marta 2021. Karte se mogu rezervisati i kupiti on-line: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login, kao i lično u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, radnim danima od 9h do 13h i dva sata pred početak koncerta, do početka programa, u holu Sinagoge.
Cena ulaznice: 1.000,00 dinara. Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%.

Na programu koncerta će se naći  istoimene kompozicije dva čuvena, ali stilski i vremenski potpuno različita i udaljena autora. Verovatno da ne postoji osoba koja nekada nije čula barem jedan od ukupno četiri violinska koncerta Antonija Vivaldija: Proleće, Leto, Jesen ili Zimu, koji dočaravaju vedre prolećne večeri, letnje podne, olujno jesenje nebo i snežnu oluju.
Takođe  su veoma popularna i Četiri godišnja doba iz Buenos Ajresa Astora Pjacole, koja će u aranžmanu za violinu i gudački orkestar ruskog kompozitora L. Desjatnikova, zaokružiti ovo jedinstveno muzičko veče, a povodom 100 godina od rođenja Astora Pjacole, jednog od najuticajnijih argentinskih kompozitora i izvođača na bandoneonu.
Uloga soliste i umetničkog rukovodioca pripašće umetniku s dvadeset godina dugom karijerom koncertmajstora u Londonskom simfonijskom orkestru, violinisti svetskog renomea – Gordanu Nikoliću.