Veronika Mona Bogić, violina

Detalji događaja

  • четвртак | 01.12.2016.
  • 20:00 - 21:15
  • Novi Sad, Gradska kuća - Trg slobode 1
  • 021/452 344

Ciklus „Podijum mladih“
korepetitor: Biserka Marović

Program:
W. A. Mozart : Sonata za violinu i klavir u G-Duru, KV301
Locatelli – Ysay: Sonata za violinu i klavir u f-molu
U grorbnici/At the Tomb
N. Paganini: La campanella, za violinu i klavir
N. Milstein: Paganiniana za solo violinu
M. de Falia: Španski ples za violinu i klavir

Ulaz je SLOBODAN!

*realizaciju koncerta omogućio: Muzički centar za edukaciju TARISIO

VERONIKA MONA BOGIĆ je rođena 2004. godine u Beogradu. Učenica je Osnovne škole „Ćirilo i Metodije” u Beogradu i Muzičke škole „Kosta Manojlović” u Zemunu, u klasama profesora Ane Ilijoske Bogić (violina) i Ivane Todorović (klavir).
Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada na republičkim, festivalskim i međunarodnim takmičenjima iz violine, među kojima se izdvajaju one na republičkim takmičenjima muzičkih škola (2010. i 2014), međunarodnom takmičenjima u Nišu (2011), „G. Tartini” u Soveniji (2013), „Daleki akordi” u Splitu – Hrvatska (2015) i međunarodnim konkursima „Mozart”, „Quinto Vicentino“ u Vičenci – Italija (2013. i 2014), i „Clivis concorso internacionale” u Rimu – Italija (2015).
Laureat je brojnih konkursa, između ostalih i republičkih takmičenja u kategorijama za kamerni trio (2015) i kamerni duo (2016), festivala muzičkih škola u kategorijama za kamerni trio i violinu u Negotinu (2015) i kamerni duo u Zaječaru (2016).
Osvojila je titulu laureata, kao i prvu nagradu na jednom od najprestižnijih međunarodnih takmičenja – „Arthur Grumiaux” u Namiru u Belgiji (2016), kao i laureata i gran-pri celokupnog takmičenja svih kategorija „Ohridski biseri” (2016).
Deo programa s takmičenja u Belgiji izvela je uz pratnju Kamernog orkestra „Dušan Skovran” pred prepunom salom Kolarčeve zadužbine.
Učestvovala je na majstorskim kursevima violine kod profesora Zorana Milenkovića (Italija), Tatjane Balašove (Rusija), Miodraga Bogića i Marka Josifoskog (Srbija), Timura Meljnika i Miča Dimitrova (Holandija), Adrijana Pinzarua (Italija) i Dore Švarcberg (Austrija) , s kojom od 2015. godine ima redovne konsultacije i časove.
U okviru svoje prve letnje turneje (maj/avgust 2015) održala je niz solističkih koncerata u Čačku, Valjevu, Mostaru, Splitu, Makarskoj, Beogradu, Strugi i Ohridu.
U organizaciji Akademije „Master Art“ aktivno je nastupala na brojnim koncertima i manifestacijama u najprestižnijim salama Beogradu, ali i celog regiona.
Dobitnica je priznanja Srpskog akademskog društva „Vizantija” za izuzetna zalaganja u oblasti umetnosti.
Nastavu violine pohađa i kod svog oca prof. Miodraga Bogića u Muzičkom centru za edukaciju „Tarisio”.
U periodu jun–septembar 2016. Veronika je nastupala u Lavovu (Ukrajina), u okviru rada Muzičke akademije „Dora Schwarzberg“ iz Ciriha, a kao solista uz pratnju festivalskog orkestra i u Konku, (Francuska) na festivalu: „Conques la lumiere du Roman”. Na Međunarodnoj letnjoj akademiji u Zemeringu (Austrija), pohađala je časove violine kod prof. D. Švarcberg i ostvarila niz značajnih nastupa.
veronika manja fotka 2