Tango Jazz Quartet (Argentina)

Detalji događaja

  • sreda | 17.08.2022.
  • 21:00 - 22:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Novosadsko muzičko leto 2022
Istorija tanga / Historia del Tango
Razigrane milonge i romantični tango valceri

Program „Istorija tanga” („La Historia de Tango”) je očaravajuće muzičko putovanje – od melodija najstarijeg tradicionalnog tanga do inovativnih Pjacolinih kompozicija, a sve to u jedinstvenoj kombinaciji s džez elementima. Jer Tango džez kvartet koristi harmonije i improvizaciju džeza i vešto ih prepliće s melodijama i ritmovima tanga.

Prodaja ulaznica od 1. avgusta u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
Cena karte: 800,00 dinara

Tango džez kvartet je divan i kreativan sudar argentinskog tanga i džez korena. Osnovan je 2009. godine u Buenos Ajresu na inicijativu vođe ansambla, saksofoniste Gustava Firmeniha. Kvartet je do sada ostvario 10 albuma i 25 međunarodnih turneja, nastupajući u prestižnim džez klubovima, kao i na brojnim muzičkim festivalima širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije, Južne Amerike i Afrike. Sastav radi i na produkciji muzičkih filmova.

Članovi Tango džez kvarteta su:
Martin Rao de Vita (Martín Rao de Vita), električni bas – Santjago Viljalba (Santiago Villalba), klavir – Maurisio Paskulji (Mauricio Pasculli), bubnjevi – Gustavo Firmenih (Gustavo Firmenich), klarinet, tenor saksofon