Šlomo Minc & Vojvođanski simfonijski orkestar

Detalji događaja

  • sreda | 30.11.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Dirigent: Leopold Hager

Program:
Dvorak: Koncert za violinu i orkestar u a-molu, op. 53
Brahms: Simfonija br.2 u F-duru, op. 73

Ulaznica za koncert mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.
On-line rezervacije i uplata na račun na linku:

Cene karata: 1.200 dinara parter sredina i galerija, 1.000 parter sa strane
Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50% na redovne cene ulaznica.

Šlomo Minc važi za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej. Njegov mentor je bio slavni Isak Štern, pa ga svetska javnost priznaje i kao jedinog pravog Šternovog naslednika.
Šlomo Minc svirao je sa najvećim muzičarima i najboljim svetskim orkestrima, kao što su, između ostalih i Mstislav Rostropovič, Pinkas Cukerman, Jicak Perlman, Zubin Mehta, Klaudio Abado, Karlo Marija Đulini, Rikardo Muti, Jurij Temirkanov, Ida Hendel, Berlinska i Bečka filharmonija i orkestri Čikaga, Filadelfije, Los Anđelesa i Njujorka.
S osamnaest godina Minc počinje da nastupa i kao dirigent. Pod njegovom palicom svirali su izvanredni orkestri među kojima su Kraljevska filharmonija iz Londona, Simfonijski orkestar NHK iz Japana i Izraelska filharmonija.
Proslavljeni violinista bio je član žirija na najprestižnijim svetskim takmičenjima muzičara poput „Čajkovski“ u Moskvi i „Kraljica Elizabeta“ u Briselu.
Dobitnik je brojnih zavidnih priznanja nagrada: Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award i Cremona Music Award.
Poslednjih godina bavi se i komponovanjem.
Šlomo Minc je rođen u Moskvi, a od druge godine živi u Izraelu.