Sastav Kalem

Detalji događaja

  • sreda | 20.04.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Stefan Ilić – vokal i violina i Dušan Popović Lipovac –  gitara

 Kalem” izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora, odevenu u novo ruho. Sastav je osnovan 2017. godine, s misijom da savremenom slušaocu približi bogato kulturno nasleđe našeg podneblje.

„Kada hodamo putevima, mi srećemo. Srećemo istoriju pod nama, srećemo ljude. Kada sretnemo ljude, mi delimo.
Delimo reči o danas i sutra koje će doći. Kada delimo, mi pevamo.
Pevamo o ljubavi, tuzi i svemu što čoveka čini. Srećemo, delimo i pevamo…
A kada se ljudi sretnu i reči zapeltu – to je Kalem“.
https://www.youtube.com/watch?v=hMDWPl7NSVk

*Prodaja karata u Muzičkoj omladini Novog Sada (KAtoička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
On-line rezervacije OVDE

***
Stefan Ilić je pevač, violinista i kompozitor. Još kao dete pokazuje izraziti dar za muziku, pa tako osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Nakon završene Muzičke akademije započinje karijeru nastupajući s više različitih sastava klasične i tradicionalne muzike, beležeći više stotina nastupa u zemlji i inostranstvu. Godine 2017. započinje lični projekat revitalizacije tradicionalne muzike Balkana.

Dušan Popović Lipovac je gitarista, kompozitor i autor udžbenika za učenje gitare. Srednju muzičku školu završava u Beogradu. Diplomirao je 2014. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Iste godine upisuje master studije muzičkog istraživanja u Mursiji (Španija), gde započinje rad na temu „Interakcija i fuzija balkanske muzike sa flamenkom” koji je poslužio kao osnova za njegovu kompozitorsku delatnost.