ROSENBERG Gypsy Jazz Trio (Holandija/Hrvatska)

Detalji događaja

  • sreda | 17.08.2016.
  • 21:00 - 22:30
  • SINAGOGA/ Jevrejska 9 Vrt Srednjoškolskog doma, Nikolajevska 1, Novi Sad
  • 021/452 344

Stochelo ROSENBERG, gitara
Mate MATIŠIĆ, gitara – Jurica ŠTELMA, gitara

Stohelo Rozenberg (Stochelo Rosenberg) je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Đanga Rajnharta (Djanga Reinhardta). U Novi Sad dolazi u društvu dvojice virtuoza – dramskog pisca, scenariste, multiinstrumentaliste i kompozitora Mate Matišića (gitara) i akademskog muzičara, člana nekoliko klasičnih, rok i džez sastava Jurice Štelme (kontrabas). Stohelove nepogrešive i melodične interpretacije danas spadaju u najbriljantnije forme sviranja na gitari. Ovaj umetnik nije samo izvođač, već i autor brojnih kompozicija, poput očaravajuće Za Seforu ili šaljive numere Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u „najluđi“ i najbrži solo, stvarajući tako od svakog izvođenja kombinaciju neverovatne virtuoznosti i jednostavne muzičke lepote.

cena ulaznice: 800,00 dinara

Koncert Trija STOHELA ROZENBERGA će večeras, zbog nestabilnog vremena i moguće kiše biti održan u SINAGOGI sa početkom u 21,00 čas.
Preostale ulaznice za ovaj program mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) do 14,00 časova i od 19,00 časova do početka koncerta u holu Sinagoge!

Nastupom Trija ovog proslavljenog muzičara će biti završen ovogodišnji ciklus koncerata Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.