PROMENADA NAŠEG GRADA

Detalji događaja

  • недеља | 21.06.2015.
  • 11:00 - 23:30
  • Brod "Zeppelin", Kej žrtava racije
  • 021 452 344

SVETSKI DAN MUZIKE 21. JUN
Kao i prošle godine, pod sloganom PROMENADA NAŠEG GRADA u nedelju 21. juna i Novi Sad će biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se se slaviti i promovisati muzika!
Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike – amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe. Dan muzke „dopušta“ svu žanrovsku i stilsku raznovrsnost s ciljem promovisanja muzike same pred širokim auditorijumom. Tako će biti i u našem gradu. Popularne numere iz sveta klasične, ali i zabavne, pop, funk, disko i džez muzike posetioci će slušati sa keja, dok će male i velike scene biti postavljene na Brodu „Zeppelin“.

PROMENADA NAŠEG GRADA
Koncerti u povodu obeležavanja Svetskog dana muzike

Nedelja, 21. jun
Brod “Zeppelin”
, Kej žrtava racije, Novi Sad

11,00
Program za najmlađe
Saint-Saëns: KARNEVAL ŽIVOTINJA
zoološka fantazija za dva klavira i kamerni ansambl
*Scensko muzički projekat u koprodukciji SOMUS-a i Akademije umetnosti u Novom Sadu
Realizaciju podržao: Francuski institut u Srbiji

20.30
VELIKI TAMBURAŠKI ORKESTAR RT VOJVODINE
umetnički rukovodilac: Dušan PETROVIĆ
koncertmajstor: Saša ŠĆITAROCI
dirigent: Zoran MULIĆ
solista: Đorđe ČAVIĆ
Program: domaći i strani hitovi zabavne, pop i umetničke muzike

22,00
NovosadskiSastav„HERCENŠLUS“
Program: “laloški sving”

22,30
NOVOSADSKI BIG BAND

dirigent: Fedor VRTAČNIK
solisti:
Danka ADAMOV i Svetlana PALADA
Program: disko, pop, rok, fank

Svetski dan muzike ne poznaje socijalne, starosne, statusne niti bilo kakve druge barijere i kako za učesnike, tako i za publiku pruža mogućnost slobodne komunikacije i sticanje posebnih iskustava i jedinstvenih doživljaja kroz muziku.
DOBRO DOŠLI!
***
Kolevka Svetskog dana muzike je Francuska. Dan letnje ravnodnevnice 21. jun proglašen je Danom muzike 1982. godine, na predlog Žaka Langa nekadašnjeg ministra kulture, i tada su prvi put koncerti profesionalaca i amatera, klasičara i rokera, etno muzičara i džezera okupirali ulice, trgove i parkove u mnogim gradovima širom Francuske. Tri godina posle, 1985. Dan muzike se obeležava i u Atini i to u godini kada je kreirana i Evropska prestonice kulture i kada je Atina postala prvi grad koji je proglašen evropskim kulturnim središtem. No, tek destak godina kasnije ovaj događaj počinje da se slavi širom Evrope i sveta. U 2014. godini, Svetski dan muzike se obeležavao u oko 800 gradova u preko 100 zemalja.

karneval fotka manja web

NS BIG BAND

hercenslus web manja 2