Ponedeljak, 18. avgust

Detalji događaja

  • ponedeljak | 18.08.2014.
  • 21:00
  • Vrt Srednjoškolskog doma

Novosadsko muzičko leto
Vrt Srednjoškolskog doma, 21,00
SVETLOSTI POZORNICE
NOVOSADSKI BIG BEND
dirigent: Fedor VRTAČNIK
gosti koncerta: Jelena KONČAR i Danka ADAMOV
program: Nino Rota, Geršvin, Morikone…

*prodaja ulaznica po ceni od 500,00 dinara i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova i dva sata pred početak programa na mestu održavanja.
ON LINE rezervacija i kupovina karata na: www.muzickaomladina.org

NOVOSADSKI BIG BEND

NOVOSADSKI BIG BEND je osnovan u maju 2003. godine kako bi se ispunila praznina nakon gašenja Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da bi se nastavila tradicija orkestarskog muziciranja na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike. Tokom proteklih 11 godina orkestar je priredio blizu 300 koncerata, među kojima se izdvajaju nastupi na Nišvilu, kao i na džez festivalima u Somboru, Novom Sadu i Petrovcu, zatim oni u okviru „Mokranjčevih dana“, „Nušićijade“, „Sarajevske zime“, rovinjskog „Weekend media fest-a“, INFANT-a, IFUS-a, kao i na otvaranjima međunarodnih filmskih festivala na Paliću, u Novom Sadu i Sarajevu; tu su i tematski koncerti „Filmska muzika XX veka“, „Fiesta latina“ i „Sav taj jazz“. Na koncertima u Studiju «M» RTV Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. Novosadski big bend objavljuje svoj prvi studijski kompakt-disk pod nazivom Samo muzika. Ovaj orkestar je snimio i muziku za dve kultne serije: Cvat lipe na Balkanu i Nepobedivo srce, dok je kroz koncertnu aktivnost živo sarađivao s Beogradskom filharmonijom, RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink, kao i s gotovo svim renomiranim umetnicima u regionu.
U dosadašnjem radu Novosadski big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su bile uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez muzičari Novog Sada:

Gabor Bunford – tenor saksofon,
Ivan Blanuša – alt saksofon,
Stojan Grubić – alt saksofon
Voja Savkov – tenor saksofon
Geza Kučera – bariton saksofon
Brankica Đukić-Jatić – flauta, pikolo
Dragan Kozarčić – truba,
Atila Pete – truba
Goran Eric – truba
Stefan Stanečić – truba
Vladimir Nežić – trombon,
Stevan Dragaš – trombon
Nikola Milanov – trombon
Nemanja Zlatarev – trombon
Aleksandar Banjac – klavir
Vladimir Jakovljević – gitara
Ištvan Mađarić – bas gitara
Robert Pongo – bubnjevi
dirigent, aranžer i umetnički rukovodilac Novosadskog big benda – Fedor Vrtačnik