Opera Srpskog narodnog pozorišta. Gala koncert

Detalji događaja

  • četvrtak | 20.06.2024.
  • 21:00 - 22:30
  • Dvorište OPT banke, Trg slobode 5. Ulaz preko puta parkinga kod SNP-a.
  • 021/452-344

Novosadsko muzičko leto 2024. Otvaranje.
Solisti hor i orkestar Opere SNP
Dirigent: Bojan SUĐIĆ
Solisti:
Danijela JOVANOVIĆDarija OLAJOŠ ČIZMIĆNataša TASIĆ-KNEŽEVIĆMarija CVIJIĆ, soprani
Višnja RADOSAV, mecosopran
Saša ŠTULIĆStevan KARANAC, tenori
Vasa STAJKIĆŽeljko R. ANDRIĆNebojša BABIĆ, baritoni
Goran KRNETA, bas

Ansambl Opere Srpskog narodnog pozorišta, kao i tokom bogate istorije, i danas ima izuzetne soliste, pevače i instrumentaliste. Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta je poznat po svojim visokim umetničkim kvalitetima i oduvek je ocenjivan kao jedan od najboljih operskih horova u zemlji, dok je Orkestar Opere do sada izveo preko 200 opera i 100 baletskih premijera i oko 60 opereta i mjuzikala i samostalno nastupao tokom niza uspešnih turneja Opere u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Nemačkoj, Rusiji, Egiptu, Iraku, Libanu i Kini.
Oba ansmbla  su nosioci značajnih međunarodnih priznanja.
Opera Sprskog narodnog pozorišta ima tri dirigenta i dvadeset dvoje izvanrednih solista, od kojih ćemo čak jedanaest čuti na gala koncertu, a pod dirigentskom palicom jednog od najboljih srpskih dirigenata, maestra Bojana Suđića.

Prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i kupovina karata (uplata na račun) na linku: OVDE
Cena ulaznice: 1.000 dinara

*U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Srpskom narodnom pozorištu, s početkom u 21h.