Novosadski big bend

Detalji događaja

  • četvrtak | 25.08.2022.
  • 21:00 - 22:30
  • Srpsko narodno pozorište, Pozorišni trg 1, Novi Sad

Novosadsko muzičko leto 2022.
DAME PEVAJU POP
Kao i svaki put do sada, Novosadski big bend pripremio je nešto posebno!
Sjajne gošće i izvanredni solisti.
Hitovi Stivija Vondera, Eltona Džona, Arete Franklin, Erika Kleptona, Princa…kao i velikana domaće pop scene, u novim aranžmanima rađenim specijalno za ovu priliku.

Gošće koncerta/vokalne solistkinje:
Maya SAR (Sarajevo)

Jana ŠUŠTERŠIČ (Ljubljana)

Bojana STAMENOV (Beograd)

Dirigent: Fedor VRTAČNIK

Instrumentalni solisti:
Gabor BUNFORD, tenor saksofon
Ivan BLANUŠA, alt saksofon
Dragan KOZARČIĆ, truba
Goran EVETOVIĆ, bubnjevi
Aleksandar BAHUN, klavir

Karte za koncert su u prodaji od 23. juna do 14. jula i od 22. do 25. avgusta, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorištni trg 1, tel. 021/520-091).
Cena ulaznice:1.500,00 dinara

Pokrovitelj koncerta: Grad Novi Sad
***
Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez i pop muzičari Novog Sada.
Tokom sad već gotovo dve decenije rada Novosadski big bend je priredio 520 koncerata u zemlji i inostranstvu, kako samostalnih nastupa, tako i onih u okviru čuvenih pretežno muzičkih, ali i filmskih i pozorišnih festivala i manifestacija. Objavio je tri kompakt-diska, a snimio i muziku za dve kultne serije: Cvat lipe na Balkanu i Nepobedivo srce. Sarađuje s brojnim renomiranim umetnicima u regionu, kao što su: Zdravko Čolić, Džiboni, Kusturica, Jelena Tomašević, Željko Joksimović, Jelena Rozga, Masimo Savić, Kornelije Kovač, Aleksandra Radović i mnogi drugi.
Novosadski big bend u tri godine pokreće i tri sjajna projekta ROCK OPERA (2018), DISCO OPERA (2019) i TRI TENORA (2020), s kojima i danas beleži sjajne uspehe i neprestano širi krug svojih fanova.

Dirigent, aranžer i orkestrator Fedor Vrtačnik sarađuje s mnogim svetskim big bendovima i simfonijskim orkestrima, od kojih treba spomenuti: Kalifornijski filharmonijski orkestar, za koji radi kao stalni orkestrator, Simfonijski orkestar „Philips”, čiji je stalni aranžer, Detroitski simfonijski orkestar, australijski Simfonijski orkestar Vulongonga, Praški filharmonijski orkestar, Solunski simfonijski orkestar, pa Beogradsku, Makedonsku, Sarajevsku filharmoniju, Big bend Radio-televizije Srbije i, naravno, Novosadski big bend. Stalni je orkestrator i italijanskog Muzičkog konzervatorijuma u Čezeni.