Nove zvezde operske cene

Detalji događaja

  • subota | 22.06.2024.
  • 21:00 - 22:30
  • Dvorište OTP banke. Trg slobode 5. Ulaz preko puta parkinga kod SNP-a

Novosadsko muzičko leto 2024.
Međunarodni operski studio „Vojislav Soldatović“, završni  gala koncert
Dirigent: Stefan ZEKIĆ
Solisti:
Andriana PETROVSKIMartina KOLJENŠIĆVera  ZEČEVIĆ
Vanda MARIJANSKITamara RUŽIĆIva ISLAMBEGOVIĆ
Dušan DAKIĆMihailo SLAVNIĆ 

Na repertoaru koncerta su arije iz slavnih dela najvećih operskih stvaralaca, kao što su Verdi, Čajkovski, Pučini, Doniceti, Maskanji i Bize. 

Prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i kupovina karata (uplata na račun) na linku: OVDE
Cena ulaznice: 1.000 dinara 

*U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Srpskom narodnom pozorištu s početkom u 21h.
***
Međunarodni operski studio „Vojislav Soldatović“, počinje s radom 2022. godine, u okviru Srpskog narodnog pozorišta. Namenjen je darovitim mladim pevačima i dirigentima od 20 do 35 godina iz Srbije i inostranstva, koji žele da steknu nova znanja, ali i prva iskustva na muzičkoj sceni. Usavršavanje je besplatno, a nove mlade talente, buduće zvezde, prepoznaje i bira stručna komisija na audiciji koja se organizuje svake godine u Srpskom narodnom pozorištu. Program ovog studija podrazumeva i stručne radionice kao i učešća njegovih članova u produkcijama sa svetski priznatim pedagozima i umetnicima. Rukovodioci Studija „Vojislav Soldatović“ su Violeta Srećković, prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Kojić, dirigent Srpskog narodnog pozorišta i Dejan Prošev, reditelj i direktor opere iz Skoplja.