Melanijino sazvežđe

Detalji događaja

  • četvrtak | 24.11.2022.
  • 20:00 - 21:00
  • Kulturna stanica Svilara, Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Fond za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović Kalin”
s velikim zadovoljstvom vas poziva na koncert pod nazivom Melanijino sazvežđe.

Učesnici:
Svjetlana Đokić
nekadašnja stipendistkinja Fonda.

Aleksandra Kocić i Anja Radović
Luka Petrović i Boško Stojadinović
stipendisti Fonda. 

Program:
dela uvrštena u Zbornik solo pesama posvećen Melaniji Bugarinović, izabrana na Konkursu za izradu kompozicije za glas i klavir, u okviru projekta  „Pod sjajem zvezde”, 2022. godine

Ulaz na koncert je SLOBODAN. Dobrodošli.
***
Koncert pod nazivom Melanijino sazvežđe je završni deo projekta „Pod sjajem zvezde“, Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović Kalin“ u Novom Sadu, realizovanog u maju 2022. godine. Projekat je ostvaren u saradnji s Evropskom prestonicom kulture, u okviru programskog luka Heroine.
Centralni sadržaj projekta „Pod sjajem zvezde“ bio je veliki koncert stipendista Fonda, koji su nastupili uz pratnju našeg uglednog Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod palicom maestra Aleksandra Kojića, 20. maja u Sinagogi ove godine. Ali, njegov važan segment bilo je i raspisivanje Konkursa za studente kompozicije, bez starosnog i nacionalnog ograničenja, za delo u čast velike dive i dobrotvorke Melanije. Krajnji cilj Konkursa bio je nastanak Zbornika solo pesama u koji su uvrštene najbolje ocenjene kompozicije, a koje će biti izvedene na ovom koncertu, naravno u interpretaciji sadašnjih štićenika i jedne bivše stipendistkinje Fonda.
Melanijino sazvežđe ovde su mladi i daroviti izvođači, ali i autori dela, koje povezuje lik i ogroman umetnički značaj i doprinos operske dive plemenitog srca – Melanije Bugarinović.