LP DUO – Sonja Lončar & Andrija Pavlović

Detalji događaja

  • субота | 13.11.2021.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Koncert za dva klavira i sintisajzere

Nakon fantastične koncertne turneje po regionu, kao i u Francuskoj, Austriji, Japanu i Južnoj Koreji, s albumom ,,Duality”, Sonja i Andrija s velikim zadovoljstvom, nakon dve godine, ponovo nastupaju u Novom Sadu!
Ovaj put jedan od naših najznačajnijih muzičkih i klavirskih dua, izvodiće neke od najnovijih autorskih kompozicija za dva klavira i sintisajzere, koje su Sonja i Andrija komponovali u proteklom periodu izolacije.
Novosadska publika će takođe imati specijalnu priliku da premijerno čuje i neka od dela s najnovijeg albuma ,,LP Duo plays Božičević”, koji izlazi svega nekoliko dana nakon koncerta, 19. novembra. Ovaj album s kompletnim delima za dva klavira kompozitora Ivana Božičevića je plod višegodišnje saradnje i prvi u novoj seriji naziva ,,LP Duo plays…” koju su Sonja i Andrija pokrenuli s idejom da pored svojih autorskih kompozicija izvode i snimaju i dela značajnih domaćih i stranih kompozitora.
Posetioci koncerta imaće jedinstvenu priliku da nabave kompletnu diskografiju LP Dua po promotivnim cenama.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h. On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org
Cena karata: 1000,00 dinara parter sredina i galerija i 800,00 dinara  parter sa strane
*Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50% na redovne cene

Kapacitet mesta je ograničen, zbog poštovanja epidemioloških mera.

Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP Duo) su višestruko nagrađivani pijanisti, kompozitori i inovatori na polju savremene i elektronske muzike. Nastupali su širom sveta u koncertnim dvoranama poput Karnegi hola u Njujorku, Centra „Kenedi“ u Vašingtonu, Nacionalnog univerziteta u Singapuru, Danske kraljevske opere i Teatra u Kopenhagenu, Dvorani ,,Meguro Persimon” u Tokiju, itd. Proglašeni su za jedan od najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju u Majamiju (Miami Dranoff Two Piano Competition, 2008). Jedni su od pokretača međunarodnog, umetničko-naučnog projekta ,,Kvantna muzika”. Izumitelji su novog muzičkog instrumenta Duality koji spaja akustične klavire sa elektronikom. Komponuju muziku za pozorište, TV, film, a u okviru alter ega LP Elektro, stvaraju potpuno novu, retro-elektronsku muziku. Jedini su umetnici iz naše zemlje koji imaju eksluzivni ugovor sa najvećim svetskim izdavačem klasične muzike Universal Music. Sonja Lončar je vanredna profesorka na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a Andrija Pavlović docent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
Detalji o umetnicima na: www.lpduo.com