KLAPA „CAMBI“ (Hrvatska)

Detalji događaja

  • петак | 20.03.2015.
  • 20:00
  • Sinagoga

„Cambi” je dobitnica najvećeg broja nagrada u istoriji svih klapa i najpopularniji sastav ovog tipa u Hrvatskoj!

Vladimir Garić, prvi tenor

Jure Nikolić, drugi tenor

Petar Lozo, drugi tenor

Tomislav Jelić, drugi tenor

Teo Kapov, baritone

Marin Mandić, baritone

Joško Tranfić, bas

Emil Kožul bas

Ante Nikolić, bas

Voditelj klape je prof. Katarina Akrap

POKROVITELJ koncerta: IZVRŠNO VECE AP VOJVODINE

ORGANIZATOR: Hrvatski kulturni centar – Novi Sad, u saradnji s Muzickom omladinom Novog Sada

*Prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2; tel.021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.

ON LINE rezevacije i kupovina ulaznica na: www.muzickaomladina.org

cena karte: 500,00 dinara

KLAPA „CAMBI” je osnovana 1986. godine u Kaštel Kamberovcu, a od 2007. njeno sedište je u Splitu. Ime ansambla potiče od splitske plemićke porodice Cambi, koja je imala svoje posede na području čitave Dalmacije. Od osnivanja, „Cambi” započinje svoj trijumfalni pohod na hrvatsku muzičku scenu.

Pored velikog broja uspešnih nastupa, klapa niže pobede na festivalima dalmatinskih klapa u Omišu, „Dalmatinskoj pismi” u Kaštelima (čiji je i osnivač), kao i na Međunarodnom takmičenju horova u Veroni. Istovremeno započinje saradnju sa Zlatanom Stipišićem Džibonijem, koja se danas smatra značajnom prekretnicom u klapskom svetu, u smislu popularizacije klapske muzike među mladima, koji počinju ne samo da je slušaju, već i izvode.

Klapa „Cambi” je dobitnica najprestižnijeg muzičkog priznanja u Hrvatskoj – nagrade “Porin”. Novi milenijum ovom ansamblu donosi i novog pevačkog lidera – fantastičnog tenora Vladimira Garića, kao i brojne nastupe u Hrvatskoj i šire, i gostovanja u vodećim medijskim kućama, ali i značajna priznanja. Od novijih dostignuća klape, tu su pobede na festivalima Zabavne glazbe u Splitu 2011. godine (s pesmom Ultima Partenca), kao i u Opuzenu iste godine (s pesmom Povij me), potom gran pri na istoimenom festivalu 2014 (s pesmom Zapuvala je bura), nagrada publike i žirija na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 2012. i 2014. i već pomenuti „Porin“ u kategoriji za najbolji album zabavne muzike – za izdanje Zar više nema nas (2012).

Posebnu pažnju zaslužuje album Piva klapa Kornelija na kojem se nalaze najpoznatije kompozicije Kornelija Bate Kovača. Sve pesme na njemu izvedene su a capella. O saradnji između Klape „Cambi” i Kovača snimljen je i dokumentarni film koji je na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Starigrad Paklenici osvojio prvu nagradu publike.

Klapa „Cambi” redovno gostuje širom sveta, a u Srbiji je održala zapažene koncerte aprila 2013. godine u beogradskom Domu sindikata i novembra 2014 u novosadskoj Sinagogi).