Kemal Gekić, klavir

Detalji događaja

  • nedelja | 19.02.2023.
  • 20:00 - 21:45
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad

Zbog originalnih, često provokativnih i intrigantnih, hrabrih i uverljivih interpretacija, važi za jednog od najistaknutijih pijanista svoje generacije!
Kemal Gekić nakon četiri godine u Novom Sadu!

Na programu su četiri remek-dela četvorice velikana
V. A. Mocart: Sonata br. 11 u A-duru, K. 331
L. van Betoven: Sonata br. 23 u f-molu, op. 57 „Apasionata“
***
F. Šopen: Sonata br. 3 u h-molu, op. 58
S. Prokofjev: Sonata br. 7 u B-duru, op. 83

Ulaznice su u prodaji od 1. februara u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h. On-line rezervacije i uplata na račun na linku

Kemal Gekić svirao je po čitavoj Evropi i većem delu sveta. Jedan je od retkih umetnika koji na uvek drugačiji način tumači najzahtevnija dela pijanističke literature.
Za svoje snimke na kojima na istančan i pronicljiv način izvodi muziku Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista nagrađivan je u Evropi, Americi i Japanu. Njegov izvanredni kompakt-disk objavljen za „Naxos”, s transkripcijama Rosinija – Lista, osvojio je „Rosetu” i nagradu muzičkog vodiča Penguin, dok se tonski zapis za „JVC”, s Transcendentalnim etidama Franca Lista smatra najboljim u istoriji pijanizma.
Koncerte Kemala Gekića prenose sve veće televizijske kuće.
Put od rodnog Splita, preko Zagreba i Novog Sada, doveo ga je do Sjedinjenih Američkih Država, gde živi od 1999. godine. Uz pijanističku karijeru radi kao stalni profesor na Međunarodnom univerzitetu u Majamiju na Floridi i kao profesor na Muzičkoj akademiji „Musashino” u Tokiju.