Ivo Pogorelić & Vojvođanski simfonijski orkestar

Detalji događaja

  • sreda | 18.10.2023.
  • 20:00 - 21:45
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Nomus 2023 – svečano otvaranje
Dirigent: Aleksandar Marković

Program:
M Musorgski: Noć na golom brdu
S Rahmanjinov: Koncert za klavir i orkestar br. 2 u c-molu op. 18
***
M. Musorgski: Slike s izložbe

Prodaja ulaznica od 15. septembra u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h, kao i on line (uplata na račun),  na linku OVDE

Cene ulaznica: 4.000 dinara – parter sredina i galerija i 3.000 – dinara parter sa strane

***
Ivo Pogorelić je trajno obeležio klasičnu muzičku scenu našeg vremena. Njegov jedinstveni muzički talenat, neuporediv virtuozitet i tehničko majstorstvo u kombinaciji s avanturističkim, savremenim duhom i autentičnim tumačenjem klavirske literature, svrstavaju ga među najoriginalnije umetnike današnjice. Osamdesetih godina prošlog veka Pogorelić postaje svetska muzička ikona, ekskluzivac kuće „Dojče gramofon“ s albumima koji postaju bestseleri i ostvaruje zgusnutu seriju nastupa širom sveta.
U sezoni 2018/2019 proslavio je četiri decenije dugu karijeru ispunjenu zavidnim brojem koncerata u prestižnim dvoranama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji, Japanu…kako resitala, tako i nastupa s renomiranim svetskim orkestrima poput Bečke, Berlinske, Losanđeleske i Njujorške filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra i mnogih drugih.
Legendarni pijanista Ivo Pogorelić je nastupio u Novom Sadu, u oktobru 2021. godine. Nakon dve godine, ovaj put na otvaranju Nomusa, pijanista će ponovo svirati s našim izvanrednim ansamblom Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i cenjenim maestrom  Aleksandrom Markovićem.