Hor „SVETI SERAFIM SAROVSKI“

Detalji događaja

  • петак | 11.01.2019.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“
Dirigent: Božidar CRNJANSKI
Program: Rahmanjinov, Mokranjac, Česnokov, ruske narodne pesme…

*Ulaznice za koncert, po ceni od 300,00 dinara se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Srpski hor „Sveti Serafim Sarovski“ (1995) deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu. Po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa banatskog, gospodina Nikanora hor svojim pojanjem aktivno učestvuje na svakonedeljnim liturgijama i prazničnim bogosluženjima u svom matičnom hramu i širem okruženju.
Bogatom i raznolikom koncertnom aktivnošću, ime svog zaštitnika i slavu Gospodnju hor s uspehom pronosi širom Srbije, kao i u dijaspori (Nemačka, Danska, Švedska, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, Republika Srpska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Švajcarska, Rusija, Poljska, Australija).
U svom repertoaru hor neguje najlepše horske numere srpskih i ruskih autora i opus nacionalno-rodoljubivih pesama.
Hor „Sveti Serafim Sarovski“ je dobitnik velikog broja priznanja i nagrada za svoj rad, a izdvajamo Nagradu grada Zrenjanina za kulturu (2014) i Orden sv. vladike Nikolaja Srpske pravoslavne crkve (2016).
Hor „Sveti Serafim Sarovski“ čine profesionalni horski pevači i dirigent, koji su angažovani u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnom pozorištu u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Bojan Zdravić, tenor; Čedomir Radlovački, tenor; Aleksandar Tolimir, tenor; Božidar Crnjanski, tenor i dirigent; Predrag Šepelj, bariton; Miloš Milojević, bas; Vladimir Kusalo, bas.