Hor „ADI“ (Izrael)

Detalji događaja

  • четвртак | 25.01.2018.
  • 20:00 - 21:20
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Dirigent: Oded Šomroni

*Ulaz je SLOBODAN

*Program se realizuje u saradnji sa Festom “Rossi”, koji se održava od 25. do 28. januara u Beogradu. Više o ovome na: www.rossifest.org

Hor „Adi“ je osnovan 2006. godine i sastoji se od 24 pevača, nekadašnjih studenata muzičkih škola i akademija u Izraelu. Od 2009. hor, koji veliku potporu dobija od „Novog izraelskog vokalnog ansambla“ Juvala ben Ozera, vodi dirigent i muzički direktor Oded Šomroni,

Repertoar hora uključuje različite stilove – od srednjovekovne do moderne pop muzike, dok je u samom vrhu njihovih prioriteta izvođenje a cappella muzike.
Hor je učestvovao u mnogim projektima i sarađivao je s različitim horovima i orkestrima, kako iz Izraela tako i inostranstva.

Oded Šomroni je studirao klavir, pevanje i violinu, a magistarsku disertaciju iz dirigovanja stekao je na Jerusalimskoj akademiji za muziku i ples. Počeo je da se bavi dirigovanjem sa 17 godina, kao pomoćni dirigent na međunarodnoj operskoj radionici u Tel Avivu, i od tada radi kao dirigent pevačkog ansambla „Maroni“, muzički direktor „Otvorenog koncertnog projekta“, kao i vokalnog kvarteta „Talamus“.

Danas je glavni dirigent Jerusalimskog oratorijumskog hora, muzički direktor „Horske fantazije“ pri Jerusalimskom festivalu, a nastupa i kao bariton „Talamusa“.
Oded Šomroni je dirigovao raznim orkestrima, uključujući Izraelsku kameratu iz Jerusalima i Izraelski kamerni orkestar, a od 2004. predaje na Jerusalimskoj muzičkoj akademiji.