Hojsak & Novosel. Gudalo protiv trzalice

Detalji događaja

  • petak | 26.08.2022.
  • 21:00 - 22:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad

Novosadsko muzičko leto 2022.
„Trenutno najoriginalniji hrvatski muzički brend u svetu”

Dva žičana instrumenta s različitom tradicijom sviranja u rukama Filipa (Novosela) i Tihomira (Hojsaka) zvuče etno-džez, s panonskim primesama. Ova dvojica talentovanih muzičara prave vrhunske improvizacije, obojene narodnim muzičkim motivima, u potpunosti dočaravajući mogućnosti oba instrumenta – tambure i kontrabasa.

Ulaznice za koncert su u prodaji od 1. avgusta u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
Cena karte: 800,00 dinara

Duo Hojsak & Novosel započinje svoju muzičku priču kao „Gudalo protiv trzalice” („Bow vs Plectrum”) u januaru 2016. godine.
Uspešni nastupi širom Hrvatske i sveta, ali isto tako i saradnje s uglednim muzičarima, kao što su Zlatan Stipišić Džiboni, Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Teodosij Spasov, Žan Tetičkovič doneli su ovom duu izuzetnu popularnost, kao i zavidnu pažnju medija.
Prva dva tonska izdanja ovog dvojca proglašena su albumima godine u svojim kategorijama, dok im je pesma Divji cvit s albuma Perle donela nagradu „Porin”.
Svojim najsvežijim nastupima Duo Hojsak & Novosel je stekao fanove u Belgiji, Italiji, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.
Verujemo da će tako biti i u Srbiji, u Novom Sadu, gde će na najavljenom koncertu promovisati pesme sa svog poslednjeg albuma – Traditional Songbook.