Gala koncert Ansmbla „New Trinity Baroque”

Detalji događaja

  • subota | 22.05.2021.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Bahova muzika na istorijskim instrumentima
Solisti:
Christian Hilz – bariton  (Nemačka), Justin Bland – barokna truba (SAD)
Ilia Korol (Austrija), Simone Pirri (Italija) i Wiliam Bauer (SAD) – barokna violina
Meila Tomé – blok flauta (Brazil/Srbija), Nevena Majdevac – barokna oboa

Dirigent i čembalista: Predrag Gosta

Na programu:
Brandenburški koncert br. 2 u F-duru
Koncert za tri violine i gudače u D-duru
Kantata br. 54 ”Widerstehe doch der Sünde”
Uvertira iz Uskršnjeg oratorijuma
***

Ulaznice po ceni od 1.000,00 dinara prodaju se:
Lično – u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, radnim danima od 9h do 13h i dva sata pred početak koncerta, do početka programa, u holu Sinagoge.
On-line – http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login
*Na navedenom linku odaberite opciju REZERVIŠI, pa potom izaberite mesta. U roku od 3 dana potrebno je da kupite karte, prema uputstvima, koja će vam stići e-mailom.

Studenti i đaci  imaju popust 50%

****
New Trinity Baroque je jedan od najznačajnijih ansambala za ranu muziku u svetu, sa sedištem u Atlanti (SAD). Osnovao ga je je 1998. godine u Londonu Predrag Gosta. Repertoar sastava obuhvata muziku od kamerne do orkestarske, od kantata do opera. Ansambl je ostvario čak devet kompakt diskova visoko kvalitetne produkcije. Pored koncerata, New Trinity Baroque često održava i različite edukativne aktivnosti i učestvuje na mnogim festivalima u Srbiji i širom sveta.

Maestro Predrag Gosta je svoj umetnički rad bazirao najpre na izučavanju i izvođenju na originalnim instrumentima muzike 17. i 18. veka. Sarađivao je s renomiranim umetnicima u toj oblasti, kao što su Evelin Tab, Florijan Dojter, Endrju Lorens-King i mnogi drugi. Svirao je na značajnim festivalima rane muzike u SAD-u, Evropi i Rusiji i dirigovao orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar i Orkestar državne kapele „Glinka“. Poslednjih godina Predrag Gosta je sve više prisutan na našoj muzičkoj sceni, pa je tako od 2014. umetnički direktor Nove beogradske opere, a takođe i vodi Novi simfonijski orkestar „Makris”. Umetnički je direktor Festivala rane muzike i predsednik Studija za ranu muziku.