Duo ARCORD

Detalji događaja

  • уторак | 30.10.2018.
  • 20:00 - 21:30
  • Gradska kuća, Trg slobode 1, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Ana Topalović, violončelo – Nikola Đorić, harmonika
Program: Hajdn, Čajkovski, Pjacola, Šostakovič…

Koncert se realizuje zahvaljujući pomoći Austrijskog kulturnog foruma

Ulaznice po ceni od 300,00 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

„Umetnost Ane Topalović i Nikole Đorića spaja harmoniju i napetost: oba umetnika, ili bolje rečeno njihovi instrumenti, stapaju se i dopunjuju do savršenstva, sreću se u jednom intimnom zagrljaju. Predivno!” KLASSIK HEUTE
„Violončelo i harmonika – na prvi pogled neobična kombinacija, ali u stvarnosti jedan predivan spoj. Pre svega zbog izvrsne čelistkinje Ane Topalović i jednako fantastičnog harmonikaša Nikole Đorića, dvoje sjajnih umetnika koji nas zajedno vode na ovo putovanje kroz istoriju muzike. Obavezno poslušati!“ KURIER

Duo ARCORD je redovni gost u najznačajnijim koncertnim dvoranama kao što su bečki Muzikferajn i Koncerthaus, Gastajg u Minhenu, austrijski Rundfunkhaus, ali isto tako i na međunarodnim festivalima širom Evrope i u Kini. Ne menjajući nijedan ton originalnih kompozicija, ovaj duo prezentuje virtuozne i jedinstvene vizije poznatih dela klasične i savremene muzike.
Njihov debitantski album Inspired by Songs & Dances, predstavljen 2016. u bečkom Koncerthausu, dočekan je s izuzetnim pohvalama kritike (Radio Klassik, Wiener Zeitung, Kurier, Klassik Heute). Na albumu su tonski zabeležena dela Betovena, Persla, Baha, Čajkovskog, Dvoržaka, Bartoka i Pjacole.
Inovativnost i originalnost Dua ARCORD inspirisala je i mnoge kompozitore. Preko 15 dela uglednih autora, kao što su Johana Doderer i Gabrijele Proj, komponovano je i posvećeno njemu. Pored solo karijera, Ana i Nikola nastupaju i u duu ARCORD kao solisti. Njima je posvećeno nekoliko duplih koncerata za violončelo, odnosno harmoniku i orkestar koje će izvesti sledeće sezone.
U najznačajnije nastupe tekuće sezone spadaju koncerti u bečkom Muzikferajnu, Berlinu, turneja u Kini, kao i koncerti u okviru programa Muzičke omladine Austrije (Jeunesses Austria).
www.duo-arcord.com