DUHOVNO PUTOVANJE OKO SVETA, Božićni koncert

Detalji događaja

  • недеља | 11.12.2016.
  • 20:00 - 22:00
  • Novi Sad, Sinagoga, Jevrejska 9
  • 021/452 344

Muški hor SENT EFREM / Szent Efrém Férfikar (Budimpešta)
umetnički direktor: Tamaš Bubno / Tamás Bubnó

Realizaciju koncerta pomogli:
Ambasada Republike Mađarske
Institut za kulturu „Balassi“

Prodaja ulaznica i informacije:

*** MUZIČKA OMLADINA NOVOG SADA (Katolička porta 2/II, tel. 021/452-344) svakog radnog dana od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
ONLINE: www.muzickaomladina.org.

Cena ulaznica: 500,00 dinara

Muški hor SENT EFREM (Budimpešta)
jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih mađarskih horskih sastava otkako je osnovan pre 14 godina s ciljem da neguje retko izvođena dela mađarske vokalne tradicije. Na njihovom prvom nosaču zvuka našla su se dela kompozitora Janoša Bokšaija (János Boksay) – grčko katoličke liturgije zakarpatske regije. Uspeh objavljenog CD-a bio je osnova za dalji rad ovog hora.
Tokom proteklih deset godina hor je zabeležio redovne nastupe u Mađarskoj, ali i nastupe na 4 kontinenta u 17 zemalja. Osnovu repertoara čine dva muzička pravca – jedan je vizantijska liturgijska muzika a drugi je očuvanje tradicionalne mađarske muzike za muške horove kompozitora kao što su List, Bartok, Kodalji i Ligeti iako hor izvodi i dela savremenih kompozitora.
Do sada su izdali 10 albuma za koje su nagrađeni priznanjima kao što su Supersonic, Pro Cultura Minoritatem Hungariae i Nagrada za očuvanje mađarskog kulturnog nasleđa. Osnivač i umetnički direktor hora je Tamaš Bubno (Tamás Bubnó), dobitnik nagrada Franc List i Artisjus.

Muški hor SENT EFREM / Szent Efrém Férfikar

umetničko vođstvo / művészeti vezető: Bubnó Tamás

Balázs Edgár, tenor
Nagy Bertalan, tenor
Bubnó Lőrinc, tenor
Oláh Marcell, bariton
Bubnó Márk, bariton
Pechan Kornél, basszus
Tóth Péter, basszus