DIVNA Ljubojević i MELÓDI – Vitlejemska zvezda – RASPRODATO!

Detalji događaja

  • субота | 14.12.2019.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“
DIVNA Ljubojević, čiji glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazvaju anđeoskim, zajedno sa svojim ansamblom Horom i studijom za duhovnu muziku MELÓDI u decembru započinje predbožićnu seriju koncerata pod nazivom „Vitlejemska zvezda”.
Prvi koncert biće održan 7. decembra u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja. Po povratku iz Rusije DIVNA & Melόdi održaće koncerte u Srbiji, u Novom Sadu 14. i u Beogradu 21. decembra.

KONCERT JE RASPRODAT
***
Svetska stručna javnost Divnu Ljubojević prepoznaje kao vodećeg specijalistu za muzičke tradicije vizantijskog kulturnog kruga i kao jedinstvenu zvezdu pravoslavne muzike 21. veka.
Impozantna biografija Divnu Ljubojević svrstava u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine čiji su umetnički dometi prepoznati širom sveta i potvrđenim nagradama poput Zlatnog Orfeja (L’Orphée d’Or), koje joj je dodelila Académie du Disque Lyrique iz Francuske za evropsko izdanje „Divna, l’âme du chant orthodoxe”, potom ordena „Vernost i vera” kojim je nagrađena u Belorusiji za „istaknuti doprinos delu duhovnog preporoda”, ordena Počajevske ikone Majke Božje „za propoved Pravoslavlja pojanjem” kojim je nagrađena u Ukrajini, i nagrade magazina za klasičnu muziku “Le Mond De la Musique” u Francuskoj, za evropsko izdanje albuma „Lumieres Du Chant Byzantin”.
„Danas smo živi, kao duhovna bića i Ljudi, zahvaljujući svojim precima i njihovoj čvrstoj Veri i po cenu života čuvanoj tradiciji – kulturi i običajima. Shodno tome, ovi svečani predbožićni koncerti prikazaće svu lepotu, bogatsvo melodije srpskih crkvenih napeva u različitim aranžmanima, kao i nove tendencije u komponovanju duhovne muzike u pravoslavnom svetu.” – kaže Divna Ljubojević.