Congcong Chai, klavir (Kina)

Detalji događaja

  • четвртак | 22.11.2018.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Opisivan kao „najtalentovaniji“ pijanista i umetnik „posebne individulanosti“ i „neverovatne tehničke visprenosti“ u časopisima Theater Jones i Dallas Morning News, Congcong Čai (Congcong Chai) danas je jedan od najoriginalnijih muzičara svoje generacije. Nosilac je najviših priznanja na prestižnim svetskim konkursima.

Program:
J. Brahms: Šest komada za klavir op. 118
Intermeco u a-molu
Intermeco u A-duru
Balada u g-molu
Intermeco u f-molu
Romansa u F-duru
Intermeco u es-molu

Chen Pei Xun: Autumn Moon Over the Calm Lake
Wang Jian Zhong: Liu Yang River
***
F. Liszt: Sonata u h-molu
***

Informacije o koncertu i prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. Cena karte: 300,00 dinara
***
Congcong Čai (Congcong Chai) dobitnik je mentorskog programa za izuzetne muzičare – Astral National Audition (Filadelfija, 2016), zatim prvih nagrada na 14. Međunarodnom muzičkom takmičenju u Padovi (2016) i Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Dalasu (2013), kao i gran-prija na Međunarodnom klavirskom takmičenju Metropolitena (Njujork, 2014) i apsolutni je pobednik i dobitnik nagrade publike na 22. Gran-pri međunarodnom muzičkom takmičenju Fondacije „IBLA“ (Italija, 2013). Nagrade je osvajao i na međunarodnim takmičenjima u SAD-u („Sorantin“), Italiji („Ischia“) i mnogim drugim.
Congcong je nastupao širom Amerike, Azije i Evrope. Sarađivao je s dirigentima kao što su Ričard Makaj (Richard McKay), Robert Vord (Ward), Bendžamin Klajn (Benjamin Cline) i Jondani But, svirajući kao solista s brojnim orkestrima – simfonijskim orkestrima Hejza, Kolorada (SAD) i Guang Dijana (Kina), zatim Kamernim simfoničarima Dalasa i Bečkim međunarodnim orkestrom.
U sezoni 2016/2017. ostvario je brojne solističke koncerte, zahvaljujući turnejama u gradovima Italije, SAD-a i Kine. Osim toga, bio je gost-umetnik na uglednim manifestacijama, kao što Međunarodni festival dirki u Hejzu (SAD 2016), Međunarodni muzički festival „Tengiz Amiredžibi“ (Džordžija 2017), zatim na festivalima u Šenženu (Kina) i „IBLA“ u Italiji (2017), kao i predavač na mnogim majstorskim kursevima širom sveta.
Tekuća sezona Congconga takođe je bogata i uključuje resitale u Poljskoj, Kini, SAD-u, turneje po Japanu, Južnoj Koreji, Maleziji, Indoneziji, Vijetnamu, Kambodži i Tajlandu. Po povratku iz Italije, ovaj pijanista će posetiti i Srbiju, i to samo Novi Sad, gde će održati najavljeni koncert.
Rođen je u gradu Sjanu u Kini, a prve časove klavira dobijao je od svoje majke. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji za izvođačke umetnosti u Hongkongu u klasi profesora Elenor Vong. Doktorirao je na Univerzitetu u Kanzasu kod profesora Džeka Vineroka.
Nedavno je dobio postavljenje na Konzervatorijumu u kineskom gradu Vuhanu.