CIMBALOMDUÓ (Mađarska)

Detalji događaja

  • недеља | 06.11.2016.
  • 20:00 - 21:30
  • Gradska kuća - Trg slobode 1
  • 021/452 344

Kálmán BaloghMiklós Lukács

„Cimbalomduo” je susret dvojice istinskih majstora na ovom mađarskom instrumentu, koji su poslednjih nekoliko decenija u samostalnim karijerama doprineli popularizaciji cimbala u svetu.

Udružujući i ukrštajući svoja različita „žanrovska” iskustva, ova dvojica umetnika kreiraju svojevrstan muzički svet u kojem slušaoce upoznaju s bogatom tradicionalnom mađarskom muzikom na jedinstven način prepun vrhunskog tehničkog umeća – virtuoznosti, ali i raskošne melodioznosti.

*Informacije i prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
Cena karte: 300,00 dinara

duo manja fotka

Kalman Balog (Kálmán Sándor Balogh) ima vrlo bogatu i razgranatu karijeru, koja uključuje saradnje s brojnim renomiranim mađarskim muzičarima i grupama, kao i turneje širom sveta, najčešće s ansamblom čiji je osnivač i solista.
Mikloš Lukač (Miklós Lukács) je stekao reputaciju virtuoza na polju savremene umetničke muzike. Svirao je s mnogim vodećim evropskim orkestrima, ali isto tako i s proslavljenim džezerima, među kojima su Arči Šep (Archie Shepp) i Čarls Lojd (Charles Lloyd). Vrlo je uspešan i kao kompozitor. Osnivač je i vođa kvinteta s kojim često nastupa širom Evrope.