Big Band FIESTA

Detalji događaja

  • среда | 07.06.2017.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Gala koncert povodom 14. godina umetničkog rada NOVOSADSKOG  BIG BENDA pod dirigentskim vođstvom Fedora VRTAČNIKA

 Specijalni gosti koncerta:

Tanja Banjanin, Nevena Reljin, Danka Adamov i Zoran Šandorov

 Solisti:

Aleksandar Banjac, klavir – Vladimir Samardžić, bas gitara – Vladimir Jakovljević, gitara

Goran Evetović, bubnjevi – Gabor Bunford, saksofon – Dragan Kozarčić, truba

 Na programu: Chuck Mangione, Zequinha de Abreu, Luis Demetrio, Antônio Carlos Jobim, Chick Corea, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins…..

***Prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III), radnim danima od 8 do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org. Cena karte: 600,00 dinara

NOVOSADSKI BIG BEND

Novosadski big bend su 2003. godine osnovali profesionalni i renomirani džez i pop muzičari Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja grada na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike. Tokom proteklih 13 godina rada orkestar je priredio 362 koncerta, među kojima se izdvajaju tradicionalni koncerti povodom Svetskog dana muzike, nastupi na džez festivalima u Nišu, Somboru, Novom Sadu, Petrovcu, Valjevu, kao i na Mokranjčevim danima, Danima srpskog duhovnog preobraženja (Despotovac)… Big bend učestvuje u organizaciji Muzičkih večeri u Staroj streljani 2015, zatim nastupa na tematskim koncertima „Filmska muzika 20. veka“ i „Fiesta Latina“, u Banskom dvoru u Banjaluci, na „Nušićijadi“, „Sarajevskoj zimi“, u Rovinju na „Weekend media festu“, INFANT-u, IFUS-u, na otvaranjima međunarodnog filmskog festivala „Kustendorf“, i festivalima na Paliću, u Novom Sadu i Sarajevu… Na koncertima u Studiju „M“ RTV Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. objavljen je prvi studijski kompakt-disk ansambla – Samo muzika, a 2017. drugi – Polaris,  s autorskom muzikom. Novosadski big bend je snimio muziku za dve kultne serije: Cvat lipe na Balkanu i Nepobedivo srce, dok je kroz koncertnu delatnost ostvario aktivnu saradnju s Beogradskom filharmonijom (novogodišnji koncerti), zatim s medijskim kućama – RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink, kao i s gotovo svim renomiranim umetnicima u regionu, od kojih izdvajamo Jelenu Tomašević, Željka Joksimovića, Masima Savića, Kornelija Kovača, Aleksandru Radović, Tanju Jovićević, Tanju Banjanin, Borisa Režaka, Sergeja Trifunovića, Sergeja Ćetkovića. U dosadašnjem radu Novosadski big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su bile uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez muzičari Novog Sada:

Gabor Bunford – tenor saksofon
Ivan Blanuša – alt saksofon
Stojan Grubić – alt saksofon
Nikola Jevtić, alt saksofon
Nikola Macura – tenor saksofon
Brankica Đukić Jatić – flauta, pikolo
Dragan Kozarčić – truba
Atila Pete – truba
Stefan Stanečić – truba
Danijela Veselinović, truba
Vladimir Nežić – trombon
Stevan Dragaš – trombon
Nikola Milanov – trombon
Nemanja Softić – trombon
Aleksandar Banjac – klavir
Vladimir Jakovljević – gitara
Ištvan Mađarić – bas gitara
Goran Evetović – bubnjevi

Dirigent, aranžer i umetnički rukovodilac Novosadskog  big benda je Fedor Vrtačnik.