Belgrade Soul Sextet

Detalji događaja

  • petak | 23.12.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“

Nikola Mijajlović, truba – Nenad Ljubenović, harmonika – Stevan Bata Kovačević, kontrabas
Bojan Mladenović, klavir – Siniša Jović, perkusije – Jelena Jakovljević, vokal

Glavna misija sastava Belgrade Soul Sextet je da tradicionalnu, evropsku i balkansku muziku, u originalnim aranžmanima – u sasvim novom, savremenom i zanimljivom ruhu,  predstavi publici. Njihova muzika je tako protkana poznatim melodijama džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike, koju predstavlja sevdah.

Ulaznice za koncert prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel.021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
On-line rezervacije i uplata na račun OVDE.
Cena karte: 600,00 dinara

Sastav Belgrade Soul Sextet nastao je 2017. godine, na inicijativu njegovog umetničkog vođe, trubača i  profesora Nikole Mijajlovića. Ansambl čine šest renomiranih umetnika i profesora iz sfere klasične muzike.
Belgrade Soul Sextet, izbrao je sevdah kao vrlo pogodan žanr za čvrsto povezivanje s publikom i prenošenje stanja mira, ljubavi i spokoja, verujući da tradicionalna muzika, bilo koje kulture, u svojoj srži počiva na sevdahu – „toj najiskrenijoj emociji od koje sve započinje i univerzalnom leku, koji svaku bol leči, a sreću uvećava“.
Belgrade Soul Sextet do sada je ostvario niz uspešnih koncerata u gradovima širom Srbije, kao i u inostranstvu, a redovono učestvuje i na različitim uglednim festivalima širom Evrope.