Ansambl za Drugu Novu Muziku

Detalji događaja

  • субота | 07.07.2018.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Meditacije za klavire – 24 ruke
Program: Miroslav Savić, Miloš Raičković, Vladimir Tošić, Teodora Stepančić
Ansambl za Drugu Novu Muziku:
Nada Kolundžija, Branka Parlić, Miroslav Savić, Anđelka Đorđević, Miloš Raičković, Dragoljub Ilić, Jovana Đorđevic, Nataša Penezić, Katarina Radovanović, Andrej Negić, Dimitrije Beljanski, Dunja Crnjanski

*Prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452 344) radnim danima od 8 do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Cene ulaznica: 500,00 dinara
Cena za đake i student je 200,00 dinara
***
Ansambl za drugu novu muziku (Beograd) prvi put je javno nastupio 7. decembra 1977. godine u Studenstskom kulturnom centru (SKC), s minimalističkim kompozicijama Miloša Raičkovića, kada je izvedeno i delo Permutacije, za 3 klavira 18-to ručno. Ansambl je ubrzo počeo da svira i kompozicije drugih beogradskih kompozitora, poput Katarine Miljković, Miroslava Savića, Miodraga Lazarova, Milimira Draškovića, Vladimira Tošića, Marjana Šijaneca i drugih. Uz podršku urednika Muzičkog programa SKC-a, Miroslava Savića, ovaj sastav je gostovao u više gradova u inostranstvu, a nastupao je i na zagrebačkom Bijenalu 1979. godine. Ansambl je izdao i LP s kompozicijama Roberta Morana i Milimira Draškovića, a snimao je i za radio i televiziju.
Među mnogobrojnim izvođačima na klavirima, klavijaturama i udaraljkama su i: Nada Kolundžija, Miša Savić, Dragan Ilić, Slobodan Todorović, Branka Parlić, Lidija Stanković, Ksenija Zečević, Miodrag Lazarov Pashu, Vladimir Tošić, Milimir Drašković, Nebojša Brajović (Moris Vit), Pol Pinjon (Paul Pignon), Olgica Antić, Anđelka Marjanović, Aleksandar Damnjanović, Miloš Petrović, Istra Pečvari, Mila Lacković, Dragana Kosić, Marjan Šijanec, Rade Bulatović, Nenad Jelić, Tatjana Šurev, Miroslav Karlović, Đorđe Gavrilović, Veljko Nikolić, Tatjana Tasić, Borislav Pavićević, Margita Stefanović i Miloš Raičković. Posle višegodišnje pauze koja je trajala skoro tri decenije, Ansambl je obnovljen u decembru 2017. Na jubilarnom koncertu, 25. decembra 2017. godine u SKC-u u Beogradu, Ansambl je obeležio 40 godina od svog prvog koncerta održanog na istom mestu. Ansambl je danas ponovno aktivan i spaja neke od prvih članova s novim generacijama muzičara.