Aleksandra Šuklar, perkusije – R A S P R O D A T O !

Detalji događaja

  • nedelja | 25.10.2020.
  • 22:00 - 23:10
  • Galerija Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad
  • 021/452-344

Čudesni svet udaraljki
Klasični i etno-balkanski ritmovi

KONCERT JE RASPRODAT !

Prodaja ulaznica od 6. oktobra: on line na linku http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login ili lično  u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak programa na mestu održavanja. Cena karte: 500,00 dinara

Aleksandra Šuklar, udaraljke, Slovenija
Svestrana perkusionistkinja i marimbafonistkinja, rođena u Novom Sadu, potiče iz porodice muzičara. Njen široki izvođački spektar obuhvata stilove od klasične i savremene literature za udaraljke do filmske muzike i različitih međužanrovskih (crossover) projekata. Muzički kritičari je opisuju kao umetnicu izvrsne tehnike, muzikalnosti, temperamenta i osećajnosti za muzički stil.
Osnovne i master studije završila je na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti grada Beča – MUK (Musik und Kunst) 2016. godine, u klasi Nebojše Jovana Živkovića.
Dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnom nivou. Tako je 2014. i 2015. postala laureat takmičenja „Fidelio” u Austrijskom radiju i televiziji (ORF) da bi 2016. dobila stipendiju austrijskog kancelara. Takođe, koristila je i stipendiju Ministarstva za kulturu Republike Slovenije.
Solistički je nastupala u renomiranim koncertnim dvoranama kao što su Muzikferajn u Beču, Nemački teatar u Berlinu, ORF-ov „RadioKulturhaus”…
Aleksandra Šuklar je delila binu s priznatim muzičarima poput ruskog violiniste Alekseja Igudesmana, engleskog gitariste Gutrija Govana, kinesko-američke violončelistkinje Tine Guo, a redovno sarađuje s uglednim orkestrima i ansamblima kao što su Bečki kamerni orkestar, Simfonijski orkestar Austrijskog radija (ORF), Simfonijski orkestar Bečke opere, Slovenačka filharmonija, Simfonijski orkestar RTV Slovenija, Kamerni orkestar „Anima Musicae”, Ansambl „Kontrapunkt” i dr. Član je orkestra za filmski muziku „Synchron Stage Orchestra”, s kojim snima muziku za filmove evropskih i holivudskih produkcija.
Od 2018. godine sarađuje s holivudskim kompozitorom nemačkog porekla Hansom Cimerom kao solista benda u projektima „Svet Hansa Cimera” i „Hans Cimer uživo”, učestvujući u njihovim predstavljanjima u brojnim arenama svetskih i evropskih metropola (Berlin, Pariz, London, Hongkong, Seul, Sidnej, Melburn…).
U martu ove godine premijerno je izvela Koncert za marimbu i simfonijski orkestar u bečkom Koncerthauzu, koji je Aleksandri Šuklar, kao prvoj interpretatorki dela, posvetio kompozitor i violončelista Tristan Šulce.
Aleksandra Šuklar živi i deluje u Beču od 2010. godine i zastupnik je kompanije „Meinl Percussion”, kao Majnlov umetnik na udaraljkama.