Aleksandar DUJIN: My Jazz Way

Detalji događaja

  • недеља | 08.05.2016.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021 452 344

Koncert povodom 40 godina autorskog rada

Aleksandar Dujin Quartet:
Aleksandar Dujin – klavir
Petar Radmilović – bubanj
Bunford Gabor – saksofon
Branimir Marković – bas gitara

Na „My Jazz Way“ koncertu Aleksandar Dujin Quartet izvešće sve autorske numere sa novog CD izdanja koje, bez obzira na vreme nastanka, u potpunosti uspevaju da svojim vedrim, modernim i jednostavnim izrazom definišu svoje mesto u sadašnjosti i da komprimuju period od 40 godina u kratko muzičko putovanje.
Neke numere su još ranije snimljene i izdate u inostranstvu (ACT muzička kuća iz Hamburga (Nemačka), Extra Plate izdavačka kuća iz Beča (Austrija), a tu je i PGP iz Beograda – Jugoslavija). Postoji i nekoliko izdanja koje je Dujin samostalno realizovao.

*ulaznice po ceni od 800,00 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao I dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. ON LINE rezervacije na: www.muzickaomladina.org

***
O Aleksandru Dujinu i koncertu „My Jazz Way“
Aleksandar Dujin jedan je od najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču na džez odseku u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a „Meta sekcija“, „Kalifornija“, „Plesni orkestar RTV Novi Sad“ i bečki sastav „Ado Ado“ su neki od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil.
U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album „Wheels Around the World“, a iste godine formira i omladinski Big Bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane sjajne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavio je svoja autorska CD izdanja „Smooth Jazz Vol. 1“ i „Vojvođanske impresije“. Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se sa različitim žanrovima, od main stream-a, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstveni stil.
Ove godine obeležava 40 godina autorskog rada i tim povodom je u martu 2016. godine snimio novo CDizdanjeMy Jazz Way sa kompilacijom autorskih pesama nastalih u periodu od 1976. pa do danas.
Aleksandar Dujin je krajem 2015. godine okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept My Jazz Way programa,koji je u februaru mesecu premijerno izveden u Hrvatskoj u Splitu, a u martu 2016. godine snimljen. Sa ovim repertoarom planira nastupe na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.
Dujin quartet SAJT fotka

Petar Radmilović – bubanj
Od 1994. godine je stalni član Big Benda RTS, gde i danas radi. Za to vreme sarađivao je sa Duškom Gojkovićem, Borom Rokovićem, Stjepkom Gutom, Miletom Pavlovićem, Mićom Markovićem, Vladom Maričićem, Diane Shuur, Vito Giordano, Don Menza, Ack van Royen, Peter Herbolzheimer, Les McCann, Wilson de Oliveira, Shawn Monteiro, Catrine Finch, Nigel Kennedy, Eddie Henderson, Vic Vogel, Jessie Davis, Steve Turre, Randy Brecker, itd. Studijski rad se ogleda kroz preko pedeset snimljenih albuma i nekoliko stotina trajnih snimaka za potrebe Radio Beograda. 2007. godine postaje promoter Zildjian činela, a uskoro i promoter Mapex bubnjeva.

Bunford Gabor – saksofon
Bunford Gabor je diplomirao klarinet i saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Jedan je od najistaknutijih saksofonista domaće scene. Tokom karijere je sarađivao s imenima kao što su: Đorđe Balašević, Vlado Georgiev, Šaban Bajramović, Zdravko Čolić, Dejan Cukić, Dado Topić, Leb i Sol, Dino Dvornik, Silvester Levay i mnogi drugi. Dobitnik je nagrade “Dr Ferenc Bodrogvari”, koju dodeljuje Grad Subotica, za prosvetni rad, za 2010. godinu. Član je Novosadskog big benda i Kvarteta Aleksandra Dujina. Umetnički je direktor Međunarodnog subotičkog džez festivala „Jazzik“. Trenutno radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao viši stručni saradnik na odseku za saksofon.

Branimir Marković – bas gitara
Svira gitaru od svoje devete godine, a od četrnaeste mu je glavno opredeljenje bas gitara. Srednju beogradsku MŠ„Stanković“ na džezodseku završio je 2005. godine u klasi profesora Bate Božanića i Predraga Revišina. Od 2013. godine u Beogradu predaje u privatnoj muzičkoj školi za rok i pop muziku „Master Blaster“, na odseku bas gitara. Nastupao je i sarađivao sa brojnim bendovima i autorima među kojima su Đorđe Balašević, Aleksandra Radović, Vlado Georgiev, Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač, Aleksandar Dujin, Srđan Grujičić, Boris Režak, Adil Maksutović, Ognjen Radivojević i brojni drugi.Učestvovao je u izboru pesme za Evroviziju 2011., u soundtrack-u za seriju “Vratiće se rode”, snimanju 100-ak pesama i albuma domaćih grupa i autora.